Recension av Hello Fresh 2022

Bäst i test
hello fresh varor

Fresh Recension

Fördelar med Hello Fresh

Hello Fresh är en matkasse där fokus ligger på hållbarhet. Hello Fresh är ett internationellt matkasseföretag med huvudkontor i Tyskland men är det största matkasseföretaget i USA. Du väljer själv mellan olika typer av matkassar, hur många personer som ska äta och hur många recept du vill ha per vecka, på så vis blir det mindre matsvinn och du spar både pengar och tid genom att slippa matplaneringen.

www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Hello Fresh recension 2022

Hello Fresh är en matkasse där fokus ligger på hållbarhet. Hello Fresh är ett internationellt matkasseföretag med huvudkontor i Tyskland men är det största matkasseföretaget i USA. Du väljer själv mellan olika typer av matkassar, hur många personer som ska äta och hur många recept du vill ha per vecka, på så vis blir det mindre matsvinn och du spar både pengar och tid genom att slippa matplaneringen.

Fördelar med Hello Fresh 

En generell fördel med matkassar är att du spar både tid och energi genom att själv slippa att sitta och planera inför veckans måltider och sedan åka och handla alla ingredienser. Med en matkasse planeras maten åt dig och du får alla ingredienser hem till dörren, redo att kastas i stekpannan eller läggas på grillen direkt. 

Hello Fresh är en matkasse som lägger stor vikt vid att maten måste vara hållbar, och då pratar vi främst inte om att maten inte ska bli dålig fort utan att den ska vara hållbar för miljön. I och med att de själva köper in mat från producenterna slipper råvarorna att gå omvägar via återförsäljare och där med minskar också transporterna och deras utsläpp.  

Företaget lägger också stor vikt på att köpa in råvaror från lokala producenter, det gör att maten blir färskare, smakar godare och ger mindre klimatpåverkan än mat som transporteras långt. Fokus ligger också på att variera råvarorna efter säsong, för att du alltid ska kunna få så färsk mat som möjligt.  

En annan stor fördel är att du har möjlighet att byta ut recept i din matkasse. På så vis kan de flesta få en matkasse som faller dem i smaken varje vecka. 

Så beställer du från Hello Fresh 

Det första du behöver göra är att kontrollera om Hello Fresh levererar hem till dig, det kan du göra genom att klicka in dig på leveransområden genom deras FAQ-sektion. Om du ser att du kan få leveranser till din stad kan du fortsätta med din beställning.  

Du har fyra olika matkassar att välja mellan, klassiskt, familjevänligt, vegetariskt eller snabbt och enkelt. När du har valt den kassen du tycker passar dig bäst får du sedan välja hur många personer den ska vara till. Du kan välja mellan två och fyra personer. Du får också välja hur många recept per vecka du vill ha, tre, fyra eller fem. När du gjort dessa val kommer du se vad priset per portion ligger på.  

I det här steget kan du också se nästa veckas meny för just den valda kassen, på så vis kan du få några exempel på recept och känna av vilken kasse som passar dig bäst.  

Nästa steg är att registrera dig, det kan du enkelt göra med Google eller Facebook om du önskar. Då får du också fylla i din adress, fakturaadress och om du vill lämna ett meddelande till chauffören, exempelvis om det finns en portkod i din trappuppgång. När du fyllt i din adress kommer du att kunna se vilka dagar du kan få leverans i ditt område, och välja när du vill få din första leverans.  

Efter detta är det dags att göra betalningen, du betalar med kort. När du har betalt för din matkasse är det dags att välja recept. Du kommer att få ett förslag på recept, men om du inte är nöjd med dessa kan du välja mellan 15 olika recept för att sätta ihop din egen passande matkasse.  

När du väl är prenumerant kan du alltid välja att hoppa över matkassar om du exempelvis kommer att vara bortrest eller inte hittar något recept du gillar. Men kom ihåg att avboka din kasse i tid, du måste göra det onsdagen veckan före leverans. 

Test av Hello Freshs recept 

Det viktigaste hos en matkasse är förstås recepten och att maten smakar bra. Eftersom du kan välja på 15 olika recept varje vecka kommer du med största sannolikhet alltid hitta några recept som du gillar.  

När vi har gjort ett test med Hello Fresh tycker vi att recepten är varierande och enkla att följa. Det märks tydligt på recepten att fokus ligger på säsongsbetonade råvaror och att det finns mycket färska grönsaker med i varje recept.  

Vi gillar också att det inte förväntas att vi ska ha speciellt många basvaror hemma redan, utan det är endast ett få och resten får man med i matkassen. På så vis blir det verkligen minimalt med svinn.  

Rabattkod hos Hello Fresh 

Om du vill testa Hello Fresh kan du ibland hitta rabattkoder som ger dig rabatt på din beställning. Men vanligtvis erbjuder Hello Fresh alla sina nya prenumeranter ett bättre pris på de första matkassarna. Du brukar kunna läsa om ett sådant erbjudande direkt på deras hemsida – klicka här för komma till Hello Fresh

Hello Fresh omdöme 

Vi tycker att Hello Fresh är en bra matkasse med god mat och med många olika val som gör den mycket flexibel. Vi gillar att det finns hela fyra olika matkassar att välja på, och trots det kan du ändå välja mellan 15 olika recept varje vecka. Det gör att det är enkelt att anpassa maten efter alla smaker i hushållet.  

Vi gillar också att du kan välja för hur många personer matkassen ska vara till samt att du kan variera antalet dagar du vill ha recept för. Det här gör att Hello Freshs matkasse verkligen går att anpassa efter dina behov och önskemål och det blir verkligen en hjälp i vardagen 

Maten är god och enkel att laga och det känns att grönsakerna och övriga råvaror är färska. Däremot är det bra att tänka på att maten är inte direkt speciell, utan det är helt vanlig vardagsmat det handlar om. Positivt eller negativt? Det är upp till dig att avgöra!  

Kan jag anpassa Hello Freshs matkasse efter egna önskemål?

Ja, det kan du. Dels har du fyra olika matkassar att välja på men du får också byta ut recept och har 15 olika recept varje vecka att välja på. Du får också välja hur många personer kassen ska vara anpassad för och hur många recept per vecka ni vill ha.

Vad kostar Hello Freshs matkasse?

Priset kommer att variera beroende på hur många personer kassen ska vara anpassad för samt hur många dagar i veckan ni vill ha recept för. Priset varierar mellan cirka 500 kronor och 900 kronor. Leveransavgiften är alltid 29 kronor.

Finns det allergivänlig mat hos Hello Fresh?

Eftersom du får välja mellan 15 olika recept varje vecka är det stor sannolikhet att de flesta hittar mat som de kan äta. Men det finns inga speciella allergianpassade matkassar eller recept att välja på.

Nyheter och tips till köket

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till köket

 • Black week & Black Friday 2022

  Om du är på jakt efter att göra riktiga reafynd är det nu i november du ska vara extra alert..

  Read
 • Så tar du hand om din stekpanna

  Har du investerat i en fin, kanske lite dyrare stekpanna som du vill ska hålla länge? Då är det nödvändigt.

  Read
 • Mors dag present 2023

  Snart är det dags för dagen då alla mammor förtjänar lite extra uppvaktande, uppmärksamhet och uppskattning, det vill säga mors.

  Read
 • Nu startar grillsäsongen

  Våren är äntligen här! Inte nog med att våren är en årstid som i sig är väldigt härlig, utan när.

  Read

Aktuella Erbjudanden

Erbjudande

50%

Se aktuella kampanjer hos Cervera.

Gäller så länge lagret räcker

Rabattkod

NY150KR

150 kr rabatt för nya kunder!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

Rabattkod

HEMKÖP100

100 kr rabatt när du handlar för 700 kr!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

stekpanna test

Outlet

-70%

Här hittar du populära köksredskap.

Gäller så länge lagret räcker

stekpanna test

REA

Få 30%

Få 30 % rabatt på dina första 2 kassar.

Gäller till 30:e November

stekpanna test

Vid ditt första köp

250 KR

Endast nya kunder Använd kod: MATSE250

Gäller till 30:e November

Sammanfattning av Hello Fresh Recension 

Hello Fresh är en matkasse där fokus ligger på hållbarhet genom att leverera råvaror efter säsong, samt att de köper in maten direkt från producenter istället för att ta omvägen via återförsäljare. På så vis får du färskare mat och klimatet belastas med färre transporter.  

Du kan välja mellan fyra olika matkassar, hur många personer ni är samt hur många recept per vecka ni vill ha. Skulle du vilja hoppa över en vecka kan du enkelt pausa ditt abonnemang den veckan.  

Du får förslag på recept men kan själv byta ut recepten varje vecka för att få en matkasse som faller dig i smaken. Maten är god, enkel att laga och fylld av färska grönsaker.  

En mycket bra kasse för dig som vill spara både tid och pengar i vardagen genom att minska på svinnet och den egna matplaneringen.  

 

Bäst i test
hello fresh varor

Fresh Recension

Fördelar med Hello Fresh

Hello Fresh är en matkasse där fokus ligger på hållbarhet. Hello Fresh är ett internationellt matkasseföretag med huvudkontor i Tyskland men är det största matkasseföretaget i USA. Du väljer själv mellan olika typer av matkassar, hur många personer som ska äta och hur många recept du vill ha per vecka, på så vis blir det mindre matsvinn och du spar både pengar och tid genom att slippa matplaneringen.