Bästa sous vide 2022

www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Sous vide bäst i test 2022

Sous Vide, den från början franska uppfinningen om att tillaga mat i vakuum, är något som bara under de senaste åren blivit otroligt populärt. Det är ett mycket mångsidigt redskap som alla kan använda sig av – det är hur enkelt som helst att tillaga olika råvaror tack vare dess exakta precision.

Vill du investera i en Sous vide finns det alltså alla möjligheter att göra det. Oavsett om du brinner för matlagning eller om du är ny på området kan en sous vide komma att göra sig mycket bra i ditt kök, och det vid flera olika tillfällen. Ta del av vårt test av sous vide om du vill få hjälp med att hitta bästa sous vide för dig!

1. Recension av Caso Sous Vide

Caso Sous Vide-paket är ett komplett paket med allt du behöver för att lyckas med din matlagning – kitet innehåller samtliga tillbehör. Perfekt för dig som vill testa sous vide-matlagning med en maskin som håller länge.

Vid köp får du med en Sous vide- cirkulator av hög kvalité, som du kan fästa direkt på ett större kärl. Så länge kärlet har ett djup på minst 23cm funkar det. Cirkulatorn jobbar snabbt och effektivt för att få upp vattnet till rätt temperatur. Den håller sig enligt det du ställer in på mellan 45-90 grader.

En smart funktion är den inbyggda timern i displayen. Utöver cirkulatorn får du med en smart vakuumförpackare, tåliga vakuumpåsar och 2 vakuumrullar. Det är ett riktigt bra paket som kan användas till de flesta typer av matlagning. Väldigt smidigt!

  Specifikationer

   • Proffspaket för dig med höga krav
   • Flaggskepps-modeller från tyska Caso Design
   • Tillbehör för optimalt resultat

  Kolla Priset

1. Komplett paket

Caso

Vill du investera i ett komplett kit av sous vide? Då är Caso Sous vide-paket valet för dig! Här får du allt du behöver för att lyckas med tillagningen på bästa sätt.

2. Recension av Steba Sous-Vide

Är du intresserad av att investera i den absolut bästa sous viden på marknaden? Då kan vi rekommendera Stebas Sous-vide cirkulator på 39cm. Denna variant är tillverkad av rostfritt stål, vilket innebär att den både är hållbar, tålig och riktigt trygg att använda. Den är även 100% vattentät.

Att vi valde just den här sous viden som vår vinnare beror inte bara på att den fått väldigt höga betyg. Utan detta är vår absoluta favorit då den är otroligt smidig att använda för alla som vill laga god mat utan krångel. 

Dessutom krävs det inte några överdrivet stora kärl för att din sous vide ska fungera – så länge de har ett djup på minst 15cm funkar det! Vid användning fäster du cirkulatorn på ditt kärl, ställer in exakt önskad temperatur via den smarta LCD- displayen (upp till 90 grader) och så är det igång. Kort sagt en mycket pålitlig sous vide.

  Specifikationer

   • Lysande display som visar temperatur
   • Inbyggd timer
   • Kan användas till alla kärl med ett djup på minst 15 cm
   • Lätt att rengöra

  Kolla Priset

2. Bäst i test

Steba

Sous- vide cirkulator på 39cm från Steba är vår bäst i test sous vide! Tillverkad i rostfritt stål är denna cirkulator både hållbar, trygg att använda och ger fina resultat.

3. Recension av Wilfa Sous Vide SVS-1200S

För dig som är på jakt efter en mycket prisvärd sous vide rekommenderar vi Wilfas Sous Vide SVS-1200S. Denna variant är inte bara väldigt enkel att använda, utan den ger även genomgående bra resultat vid tillagning av alla olika typer av råvaror. Fäst den på ett kärl, ställ in önskad temperatur och låt den göra sig arbete.

Cirkulatorns kraftfulla motor värmer upp vattnet enligt den temperatur du önskar. Sen ser den till att maten tillagas jämnt och långsamt på rätt temperatur, något som i sin tur bevarar råvarornas smak och ger riktigt bra resultat. Stabilt, säkert och mycket funktionellt. Allt detta får du till ett väldigt bra pris.

3. Prisvärd sous vide

Wilfa

Wilfa Sous Vide SVS-1200S är vår mest prisvärda variant i detta test. Med denna tillagas dina råvaror på bästa möjliga sätt så att du kan njuta lite extra!

4. Recension av Champion Nordic Sous Vide 

Trots att denna modell av sous vide från Champion kommer till ett mycket billigt pris anser vi att den gör sig riktigt bra på flera sätt. Till att börja med är den utformad i ett tåligt material som underlättar användning och möjliggör trygg hantering. Designen är enkel men stilren samtidigt som dess storlek gör att den funkar i alla kök.

Tack vare dess smarta klammer fäster du den snabbt och smidigt på alla olika kärl. Konstruktionen är dock lätt att ta isär för rengöring. En annan detalj som vi gillar är du enkelt styr maskinen via dess praktiska display. Den kan nå en temperatur på upp till 92 grader. På displayen kan du sen se beräknad tillagningstid. Så enkelt!

  Specifikationer

   • CHSV310 Champion Sous Vide Cirkulator
   • “Bra köp” i Råd&Rön 2017
   • CHVF210 Vakuumförpackare
   • Startpaket med påsar och behållare

  Kolla Priset

4. Bästa budgetvalet

Champion

Vår budgetvinnare från Champion är ett alternativ till billig sous vide. Stilren design, smart konstruktion och tåliga material. Den har det mesta du kan begära!

5. Recension av Sovidia Sous Vide Container 11

För dig som vill slippa köpa till en vakuumförpackare till din sous vide maskin kommer denna variant från Sovidia passa perfekt. Denna är nämligen specifikt utformad för att du ska kunna laga sous vide utan cirkulator.

Tack vare detta kompletta container- set med tillhörande vakuumpåsar med magnetteknik kan du känna dig säker på att dina påsar håller sig nere på botten trots att cirkulationen flödar som den ska. Vattentrycket gör jobbet – det enda du behöver göra är att trycka fast påsarna i kantinens botten!

Silikonpåsarna i sig är också återanvändbara och därmed smarta både för din plånbok och vår miljö. Diska de i maskin efter användning och vips kan de användas igen. Även kantinen som du får med är mycket smart – värmetålig, rymmer mycket och lätt att använda. den sluter också tätt så att temperaturen håller sig jämn. Ett mycket prisvärt kit!

  Specifikationer

   • Laga sous vide utan vakuumförpackare
   • Komplett container-set med magnetteknik
   • Dubbla silikonpåsar med magneter

  Kolla Priset

5. Smidig specialare

Sovidia

Sovidia Sous Vide container är en liten specialare i detta test! Denna möjliggör för dig att laga sous vide utan att investera i en separat vakuumförpackare. Mycket smart.

Läs senaste nyheter och tips till köket

 • Black week & Black Friday 2021

  Om du är på jakt efter att göra riktiga reafynd är det nu i november du ska vara extra alert..

  Read
 • Så tar du hand om din stekpanna

  Därför bör du underhålla en stekpanna Har du investerat i en fin, kanske lite dyrare stekpanna som du vill ska.

  Read
 • Mors dag present 2022

  Snart är det dags för dagen då alla mammor förtjänar lite extra uppvaktande, uppmärksamhet och uppskattning, det vill säga mors.

  Read
 • Nu startar grillsäsongen

  Våren är äntligen här! Inte nog med att våren är en årstid som i sig är väldigt härlig, utan när.

  Read

Vad är en Sous Vide?

En sous vide, som betyder just ”i vakuum”, erbjuder dig att tillaga allt från kött till fisk och andra råvaror tills det att dessa uppnår perfektion.

Tack vare dess smarta tillagningsteknik i vakuum slipper du oroa dig för att köttet ska bli för torrt, för blodigt eller för att dess yta ska bli för bränd – tillagningen sker med exakthet. Dessutom är det otroligt enkelt att tillaga köttet i en sous vide då det är en maskin som i princip sköter sig själv. 

Beroende på vilken sous vide du använder dig av kan tillagningen dock skilja sig åt något. Det finns nämligen två olika varianter – de som är utformade med cirkulator och eget vattenbad,  och de som är utformade enbart med en cirkulator.

Hitta bästa sous vide 2021

I takt med att intresset för sous vide-maskiner ökar växer även utbudet. Idag finns det mängder av olika sous vide att ta del av på marknaden! Det innebär i sin tur att det finns något att hitta för alla olika behov och önskemål.

Oavsett om du vill ha en sous vide med inbyggt vattenbad eller om du vill ha en variant som placeras i ett separat vattenbad kan du hitta en favorit! Däremot kan det vara svårt att veta vad du själv efterfrågar. Då kan det generösa utbudet göra det hela lite extra svårt.

Just av den anledningen har vi satt ihop denna kompletta köpguide om bästa sous vide. Utöver våra produktrekommendationer delar vi med oss av ett par riktigt användbara tips och råd inför din investering. Förhoppningsvis kan våra rekommendationer i vårt sous vide test hjälpa dig med att hitta den variant som passar dig bäst!

Jämför sous vide

En sous vide är en fantastisk maskin som de allra flesta kan få väldigt mycket användning för. De är också otroligt enkla att använda – du ställer bara in maskinen på den temperatur dina råvaror ska tillagas i. Din sous vide värmer sen upp vattnet som cirkulerar runt maten till den temperaturen, och sen tillagas det långsamt med exakt precision.   

Men, bara för att det är enkelt att tillaga olika råvaror i en sous vide betyder det tyvärr inte att det är helt enkelt att hitta den modell som passar dig bäst. Det inte minst med tanke på att det finns så många olika typer av sous vide maskiner att välja mellan idag.

Trots att de i grund och botten är utformade väldigt lika kan olika varianter skilja sig åt en hel del, och det på olika plan. Utöver att de skiljer sig åt när det kommer till utformning – sous vide med inbyggt vattenbad eller sous vide med cirkulator – kan de även skilja sig åt när det kommer till funktioner, hantering, säkerhet, resultat, och såklart pris.

För att du ska hitta den sous vide som gör sig bäst för det du efterfrågar och är i behov av är det alltså nödvändigt att du gör jämförelser. Genom att jämföra sous vide kan du få en uppfattning om vad som finns att tillgå och vad du ska utgå ifrån, så att du sen kan hitta din favorit.

Att tänka på vid köp av sous vide

Är du intresserad av att investera i en sous vide maskin men känner dig lite osäker på vilken variant som kommer passa dig bäst? Det hjälper vi dig med i vårt test av bästa sous vide! Att investera i en sous vide maskin behöver inte alls vara särskilt svårt, utan det handlar bara om att du måste veta vad du ska tänka på inför köpet för att göra det bästa valet.

Med eller utan inbyggt vattenbad?

Det första du bör fundera över är vilken av de två varianterna av sous vide som kan passa dig bäst. Det vill säga om en sous vide med inbyggt vattenbad är bäst, eller om du endast är i behov av en sous vide med cirkulator.

En sous vide med både cirkulator och vattenbad är den modell som tar störst plats. Det innebär inte bara att du måste ha gott om plats i köket för att den ska göra sig bra, utan det innebär också att den kan kräva lite mer ansträngning vid användning.

Däremot kommer en sådan variant ofta med optimerade tillbehör som kärl, ställ och liknande, samt ett flertal smarta funktioner. Tillagningen av råvaror för flera personer blir därmed enklare, och så slipper du köpa till matchande tillbehör.

Den andra varianten, sous vide med cirkulator, är den lite enklare varianten som de allra flesta väljer att investera i. Det just på grund av att den inte tar särskilt mycket plats, samt att den är otroligt smidig att använda.

Temperaturhållning

Temperaturhållningen är avgörande för kvalitén hos en sous vide – en bra variant ska vara enkel att ställa in, se till att vattnet cirkulerar på rätt sätt, samt säkerställa att temperaturen hålls på en jämn nivå.

Då kommer tillagningen sköta sig själv samtidigt som du kan vara säker på att resultaten blir så bra som möjligt. Om du istället köper en sous vide där du måste hålla koll på temperaturen, trots tydliga riktlinjer, förloras hela konceptet om ”enkel matlagning till perfektion”.

Storlek på kärl

Detta har vanligen att göra med vilken variant av sous vide du väljer, det vill säga en med vattenbad och cirkulator eller en som bara har en cirkulator. Köper du den förstnämnda varianten medföljer ofta kärl av passande storlekar.

Det till skillnad från om du köper en sous vide med cirkulator och därmed måste placera den i separata kärl. Vanligen är cirkulatorn är utformad i en rätt stor storlek, vilket då kräver rätt stora kärl som rymmer mycket vatten. Har du inte redan ett sådant hemma kan det krävas att du köper till det om du vill att din sous vide ska fungera. 

Funktioner

Olika sous vides är utformade med olika funktioner. Där är det framförallt dess display som kan skilja sig åt både när det kommer till knappar, design och inbyggda val. En del sous vides har exempelvis timer, medan andra är riktigt vassa när det kommer till precis temperaturjustering.

Pris

Priset på en sous vide maskin är ofta avgörande för både kvalité, storlek, utformning och tillbehör. Ju större och mer välgjord en sous vide är desto dyrare är den, åtminstone i de allra flesta fall. Fördelen med det växande utbudet av sous vides är dock att det idag även finns en hel del maskiner som både är billiga och som funkar riktigt bra.

Med andra ord är det möjligt för dig att utgå från din budget och ändå hitta en variant som kan passa riktigt bra. Spelar det ingen större roll hur stor maskinen är, eller om den kommer med ett inbyggt vattenbad eller inte finns det goda möjligheter att hitta en sous vide till ett pris du önskar.

Sammanfattning

Oavsett hur just dina kunskaper och erfarenheter ser ut när det kommer till matlagning är sous vide en köksmaskin som alla kan få användning för. Det är en otroligt lätthanterlig och smidig maskin som möjliggör för dig att tillaga olika råvaror med exakthet.

Uppvärmning av vattenbad med cirkulation ser till att råvarorna tillagas på en jämn temperatur enligt önskemål, något som i sin tur gör att resultatet blir perfekt. Säg hejdå till rå fisk, brända ytor och allt för genomstekta köttbitar.

Om du vill förbättra såväl som underlätta din matlagning rekommenderar vi dig att investera i en sous vide. Vi har samlat de bästa sous vide maskinerna på marknaden, tillsammans med våra bästa tips och råd inför det att du ska göra ditt köp. Ta del av vår köpguide för att hitta din nya favorit i köket!