Bästa gravidkudde 2022

www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Gravidkudde bäst i test 2021

För dig som är gravid och väntar barn är en gravidkudde minst sagt en värdig investering. Trots att en graviditet för många är det häftigaste man kan uppleva är det även en väldigt slitsam och krävande period som tar på både kropp och själ. Att bära runt på flera extra kilon fram på magen kan bli rätt jobbigt.

Just av den anledningen kan en gravidkudde vara en perfekt avlastning. En gravidkudde är nämligen det optimala stödet för dig som är gravid och upplever problem med sömnen, där saker som krämpor, stelhet och värk är i vägen. Med den kan du utan problem hitta bekväma positioner och lägen i sängen, trots att den stora magen är i vägen.

Det blir helt enkelt inte lika tungt och inte lika obekvämt att ligga ner, oavsett om du ska sova eller vila. Dessutom är gravidkudden väldigt mysig att krama om! Den kan även komma till användning efter det att du fött ditt barn, både till dig själv och till barnet i fråga.

Idag finns det mängder av gravidkuddar på marknaden. För att underlätta ditt val har vi samlat de gravidkuddar som kvalar in i vårt bäst i test av gravidkudde!

Hitta bästa gravidkudde 2021

Är du på jakt efter den bästa gravidkudden? Då är denna guide speciellt tillägnad dig! Här har vi nämligen samlat de modeller av gravidkuddar som på olika sätt anses vara de absolut bästa i sin kategori. Oavsett om du vill investera i en lite lyxigare gravidkudde, en billigare variant eller en lite mer unik modell har vi bästa tipsen för dig här!

Tack vare det generösa och mångsidiga utbud som finns av gravidkuddar idag är det möjligt för alla att hitta en kudde som passar. Det finns stora och små kuddar, tjockare och smalare, mer enkla och mer mångsidiga, dyra och billiga, fasta och mjuka.

Ja, det finns allt du kan tänka dig, och lite till. Det gäller bara att du ska hitta rätt! Vi hoppas att vår köpguide om bästa gravidkudde kan hjälpa dig på vägen mot att hitta den bästa modellen för just dig och dina behov under graviditeten.

1. Recension av Doomoo Amnings- & Gravidkudde

För dig som vill investera i en riktigt stöttande och välformad gravidkudde men som samtidigt inte är alltför dyr kan vi verkligen rekommendera vår mellanvinnare Doomoo Amnings- och gravidkudde.

Den här kudden är inte bara mycket mjuk och flexibel, vilket underlättar när du vill anpassa dess form efter din position och läge, utan kudden är också riktigt trygg och trivsam att använda. Det tack vare dess material av bomullstrikå, samt dess fyllning av prasselfria, antibakteriella EPS-kulor. Det i kombination med kuddens stadiga placering runt din kropp gör också att den känns väldigt säker.

Med en längd på 180cm är kudden verkligen generös, utan att den upplevs som allt för klumpig. På så sätt funkar kudden också riktigt bra för dig som vill ha ett bekvämt stöd under amningen, så att både du och barnet kan slappna av. Ytterligare en praktisk följd av dess funktionella form är att gravidkudden kan användas som sittstöd när barnet blir lite större.

Alla dessa funktioner får du alltså för ett väldigt bra pris. Denna kudde är utan tvekan vår självklara mellanvinnare, och även den mest prisvärda modellen!

1. Prisvärd gravidkudde

Doomoo

Doomoo gravidkudde ger riktigt bra stöd tack vare dess flexibla men mjuka form. Kudden är behändig, säker och trivsam att använda. Riktigt prisvärd!

2. Recension av Bbhugme

Bbhugmed gravid- och amingskudde är enligt oss, och väldigt många andra, den absolut bästa gravidkudden på marknaden. Vi valde därmed ut den som vår bäst i test gravidkudde, där dess mångsidiga funktioner och säkra utformning möjliggör såväl smidig som trygg användning för alla inblandade.

Under din graviditet kommer kudden att ge dig bästa möjliga stöd och avlastning såväl när du ska sova och vila som när du ska koppla av i soffan eller sängen. Tack vare dess specifika design, skapad av tre kvinnliga kiropraktorer, kan kuddens fasthet justeras efter dina specifika behov. Detta gör du enkelt med hjälp av knytbanden.

På så sätt är det varken krångligt eller jobbigt att få till den position och det läge just du vill ha, vilket i sin tur möjliggör rätt stöd och avlastning för din trötta kropp. Kudden formar sig efter dig för att axlar, nacke, mage, rygg och ben ska kunna slappna av och återhämta sig. I och med att kudden i sig är mycket mjuk är den också väldigt bekväm att krama om i alla lägen.

Det bästa är dock att denna gravidkudde även funkar som ett perfekt stöd efter din graviditet då du ska amma barnet. Kudden placerar du tryggt och bekvämt runt din kropp med knytbanden för att själv få stöd, samtidigt som ditt barn kan placeras på kuddens mjuka men stadiga form för maximal komfort.

Kort sagt är det här den absolut bästa gravidkudden för både mamma och barn. Din kropp får rätt stöd och avlastning, vilket i sin tur har en positiv påverkan på ditt välmående. Efter födseln kan kudden även vara en säker plats för barnet. Det finns gott om utrymme att växa på för er båda. Rätt dyr, men minst sagt värd varenda krona!

  

  Specifikationer

   • Avtagbart överdrag som kan maskintvättas vid 40 grader
   • Medföljer praktisk väska. Kudde + väska väger ca 1,5 kg

2. Gravid- och amningskudde

Bbhugme

Gravidkudden som ger dig allt du behöver! Riktigt bra stöd och avlastning såväl under graviditeten som under amning. Utvecklad för att erbjuda bästa möjliga användning på ett säkert sätt.

3. Recension av NG Baby Gravidkudde

NG Baby Gravidkudde är den perfekta investeringen för dig som gillar att investera i billiga men kvalitativa prylar. För den här gravidkudden är verkligen en investering i sig! Trots att den kommer till ett lågt pris ger gravidkudden det stöd och den avlastning de allra flesta gravida kvinnor är i behov av.

Kudden kan användas såväl under natten när du ska sova som under dagen när du ska vila i sängen eller koppla av i soffan. Tack vare dess avlånga design på 145cm är den mysig att krama om och lägga sig intill. Enkel och smidig men samtidigt riktigt trygg och bekväm.

I och med att den är utformad med en rörlig fyllning är kudden också väldigt flexibel, vilket även innebär att den snabbt och lätt formar sig efter din kropp. Du får alltså det stöd just du behöver i den position du befinner dig i, trots att den är avlång. 

En riktigt praktisk detalj är att NG Babys gravidkudde har ett avtagbart yttertyg – du avlägsnar det enkelt genom att öppna dragkedjan. På så sätt kan du tvätta kudden när det behövs.

Vi är verkligen nöjda med den här och anser att den gör ett mycket bra jobb. Inte lika fast och mångsidig i sin användning som våra dyrare favoriter. Men, den är helt klart en vinnare inom budgetkategorin!

 

3. Budgetalternativet

NG Baby

Billig men kvalitativ gravidkudde i avlång design. Enkel och smidig att hantera, men samtidigt mycket stöttande då den formas efter kroppen. Bäst i test gravidkudde i budgetklassen!

4. Recension av Beemoo Care Gravidkudde

Är du på jakt efter en lite mindre, mer lätthanterlig gravidkudde? Då kan vi rekommendera Beemoo Care Gravidkudde! Den här modellen är nämligen bara 136cm lång, något som i kombination med dess väldigt böjda form gör att den känns smidig och behändig att placera runt eller bredvid sin kropp.

Oavsett om du efterfrågar stöd när du ska sova, avlastning i soffan eller en trygg amningskudde kan denna modell göra susen. Tack vare dess formbara fyllning som enkelt anpassar sig efter just din position kan du slappna av i såväl nacke och axlar som i rygg, mage och ben. Kudden är också väldigt mjuk med yttertyget i bomull, vilket gör det lite extra gosigt.

Trots en nättare design ger den ett bra stöd då du ska amma, både för dig och för barnet. Barnet ligger bekvämt och säkert i kuddens stadiga form, samtidigt som materialet känns mjukt och mysigt. Kudden kan dessutom tvättas i maskin vid behov. Enligt oss en riktigt prisvärd modell som funkar för de flesta!

  Specifikationer

   • Material: 95 % bomull 5% elastan
   • 100-certifierad
   • Fyllning av polystyren
   • Maskintvätt 30 °C

  Kolla Priset

4. Bra & Liten

Beemoo

Prisvärd och lätthanterlig gravidkudde i mindre modell. Formbar och följsam för behändig användning i alla lägen. Ger bra avlastning för såväl barn som vuxen.

Varför ska jag investera i en gravidkudde?

En gravidkudde är den optimala investeringen för dig som upplever krämpor, värkar, stelhet och sömnsvårigheter under graviditeten. Tack vare dess fasta men flexibla form ger en gravidkudde bästa möjliga stöd och avlastning oavsett position och läge. Placera den under magen och benen för att minska påfrestningen på din växande kropp!

Hur länge kan jag använda en gravidkudde?

Beroende på vilken variant av gravidkudde du väljer kan den användas olika länge. Somliga, lite enklare modeller är utformade för att ge stöd och avlastning för specifika kroppsdelar, som exempelvis magen, ryggen eller axlarna. Dessa gör sig bäst under graviditeten.

Andra, mer mångsidiga modeller kan både användas som stöd, avlastning, kramkudde och amningskudde. Det beror på hur de är utformade, det vill säga form, material, storlek och fasthet. Köper du en gravid- och amningskudde kan den användas som mer än en kramkudde väldigt länge, även efter födseln.

Är det värt att köpa lite dyrare gravidkuddar?

Frågar du oss skulle vi säga att ja, det är värt att köpa lite dyrare gravidkuddar. Eller rättare sagt så är det värt att betala lite mer för en gravidkudde som håller högre kvalité och som har fler användningsområden.

Generellt sett är dyrare gravidkuddar både tåligare, fastare, mer flexibla och anpassningsbara, samtidigt som dess material är bättre. Det innebär inte bara att dessa är mer bekväma, utan det innebär också att kudden håller längre och att såväl du som barnet får säkrast möjliga stöd i alla lägen.

Hur vet jag vilken gravidkudde jag ska köpa?

Som vi tidigare varit inne på är det alltid viktigt att du anpassar köpet av gravidkudde efter din kropp och din graviditet, det vill säga efter dina behov och önskemål.

Fundera på var just du är i behov av stöd och vilka kroppsdelar du vill ska avlastas, samt när, var och hur du vill använda kudden. Det finns en modell för alla! Ta hjälp av vår bäst i test guide av gravidkudde för att hitta en modell som gör dig bra för just dig.

Nyheter och tips till barnföräldrar

Här listar vi nyheter och tips för er med barn.

 • Black week & Black Friday 2021

  Om du är på jakt efter att göra riktiga reafynd är det nu i november du ska vara extra alert..

  Read
 • Mors dag present 2022

  Snart är det dags för dagen då alla mammor förtjänar lite extra uppvaktande, uppmärksamhet och uppskattning, det vill säga mors.

  Read
 • Barnsäkra ditt hem

  En viktig sak du kommer att behöva göra både innan din bebis födds och allt eftersom hen växer och blir.

  Read
 • Ta hand om dig när du är gravid

  Att vara gravid är förhoppningsvis en härlig upplevelse och en förväntansfull tid för er båda. Men en graviditet är en.

  Read

Jämför gravidkuddar

Som vi tidigare varit inne på är det inte alltid helt lätt att veta vilken gravidkudde man själv ska välja, och det inte minst med tanke på det otroligt generösa utbud som finns att tillgå på marknaden. Men, trots att det både breda och varierande utbudet innebär att det finns en gravidkudde för alla är det otroligt viktigt att man vet hur man hittar rätt.

Precis som att allas kroppar och graviditeter ser olika ut ser även de allra flesta gravidkuddar olika ut. Trots att deras grundläggande funktion om att ge stöd och avlastning är densamma kan det finnas rätt stora skillnader mellan olika modeller. 

En gravid kvinna som har svårt att sova på grund av att magen är i vägen är i behov av en kudde som ger stöd för magen, medan en kvinna som upplever utmattning på grund av värk och stelhet i överkroppen är i behov av en kudde som avlastar de områdena. För att gravidkudden ska komma till sin fulla rätt bör du alltså anpassa ditt val efter just dina behov och önskemål.

Att tänka på inför köp av gravidkudde

Med andra ord kan det vara bra att jämföra olika gravidkuddar innan det att du gör ditt val. Där kan du ställa dig frågor som hur gravidkudden kan underlätta för dig och vad just du efterfrågar med produkten. Var är du i behov av stöd? Vilka kroppsdelar vill du att den ska avlasta – vilka känns mest tunga? Hur, var och när vill du använda den?

Dessa frågor är även avgörande för om det skulle funka med en lite enklare modell, eller om du är i behov av en mer mångsidig sådan som kan användas vid flera tillfällen. Där finns det exempelvis kuddar som är gravid- och amingskudde i ett.

Oavsett vad just du kommer fram till bör du dock alltid välja en gravidkudde som är fast och tålig men samtidigt mjuk, flexibel och formbar. Detta är ett tecken på kvalité, samtidigt som dessa egenskaper är de som möjliggör rätt stöd och avlastning för din kropp. Kudden ska inte sjunka ihop – då ger den inte den stöttning, avlastning och det skydd sin växande kropp behöver!

Sammanfattning av gravidkuddar

En gravidkudde är en produkt som vi kan rekommendera alla gravida kvinnor att införskaffa. Med en gravidkudde kan du som gravid få det stöd och den avlastning som din växande kropp efterfrågar.

Oavsett om du upplever smärtor, värkar eller stelhet kommer kudden öka din komfort, vilket i sin tur minskar risken för utmattning och trötthet då du sover bättre. Kudden kan både användas i sängen när du ska sova eller vila, eller i soffan när du ska koppla av.

Trots att gravidkuddar är specifikt utformade för att stötta och avlasta just gravida kroppar kan en sådan kudde även komma till stor användning efter graviditeten, både för dig och barnet – de är mycket kramgoa och ger ett tryggt stöd för ökad komfort. Somliga modeller kan även användas då du ska amma barnet, vilket i sig är värt en investering.

Idag finns det gravidkuddar av alla olika modeller och former som möjliggör för alla att hitta en variant som passar. Vi hoppas att vår bäst i test guide om bästa gravidkudde kan ge dig inspiration, och att det i sin tur underlättar då du vill hitta den kudde som är bäst för dig!

Bäst i test

Bbhugme

Gravidkudden som ger dig allt du behöver! Riktigt bra stöd och avlastning såväl under graviditeten som under amning. Utvecklad för att erbjuda bästa möjliga användning på ett säkert sätt.

Doomoo